Clicky

 
Transport Online - Treinverkeer rondom Roermond weer op gang

Treinverkeer rondom Roermond weer op gang

Treinverkeer rondom Roermond weer op gang
04-09-2020 15:53 | Ongevallen | auteur ANP

ROERMOND - [update 15:53 uur] Het treinverkeer rondom Roermond is weer op gang gekomen. Hulpdiensten en spoorwerkers hebben vrijdagmiddag rond 14.30 uur het spoor volledig beschikbaar gemaakt, zegt ProRail.

De spoorbeheerder sprak van een gigantische ravage. Naast herstelwerk aan de bovenleiding zijn er ook spoorstaven vervangen. Vooral het traject Roermond-Weert had veel werk nodig. Het traject richting Sittard was vrijdagochtend al vrijgegeven.

Op een beveiligde spoorwegovergang in Roermond botste donderdagmiddag een Intercity met een vrachtwagen. Op een filmpje is te zien dat de chauffeur probeerde de machinist nog te waarschuwen, maar hij kon niet voorkomen dat de trein tegen zijn vrachtwagen aan reed. De vrachtwagen was geladen met rollen papier, die deels naast de trein belandden.

De politie Limburg doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De chauffeur van de vrachtwagen is gehoord over de aanrijding. Hij is niet aangehouden.

Door het ongeluk raakten twee inzittenden van de trein gewond. Ze hadden nekklachten en hebben zich laten behandelen door ambulancepersoneel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats