Transport Online - Zorgpremie per maand 5 euro hoger in 2021

Zorgpremie per maand 5 euro hoger in 2021

Zorgpremie per maand 5 euro hoger in 2021
03-09-2020 18:19 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De zorgpremie stijgt volgend jaar met iets meer dan 60 euro op jaarbasis, zo'n 5 euro per maand. Daar gaat het kabinet vanuit, bevestigen ingewijden na berichtgeving van het AD.

Door de coronacrisis werd gevreesd voor een veel hogere premiestijging dan voorgaande jaren, maar die vrees lijkt vooralsnog ongegrond. De afgelopen jaren steeg de premie telkens gemiddeld met zo'n 50 of 60 euro per jaar. Het zijn de zorgverzekeraars die de zorgpremie vaststellen. De verwachting van het kabinet is niet altijd gelijk aan de uiteindelijke premie, die aan het einde van het jaar wordt vastgesteld.

De verwachte premie voor volgend jaar wordt op Prinsjesdag officieel bekendgemaakt.

Gezondheidseconoom Wim Groot voorspelde in mei in het blad Zorgvisie dat de premie volgend jaar met wel 150 euro zal stijgen, vanwege de kosten van de coronacrisis. Toenmalig tijdelijk coronaminister Martin van Rijn zei daarop dat dat op papier zou kunnen kloppen, maar in de praktijk anders zou lopen.

De insteek bij het opvangen van de coronakosten is het "maximaal dempen van de premie", zei Van Rijn destijds. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland noemde voorspellingen over een extra grote premiestijging "voorbarig".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions