Clicky


Werknemer veroordeeld voor stelen groot geldbedrag van zijn werkgever

Werknemer veroordeeld voor stelen groot geldbedrag van zijn werkgever
03-09-2020 17:12 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 51-jarige man uit Apeldoorn voor het verduisteren van een groot geldbedrag van zijn werkgever. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 180 uur uitvoeren.

De man werkte bij een casino. Door gokschulden raakte de man zodanig in de problemen dat hij bij zijn werkgever in één keer alle kluizen en gokmachines leeghaalde. Het ging hier om een geldbedrag van meer dan 120 duizend euro.

Volgens de rechtbank schaadt de man het vertrouwen in hem had op grove wijze. Omdat de man kampt met meerdere problemen op persoonlijk en relationeel vlak,  sluit de rechtbank de kans op herhaling niet uit. Daarom verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke celstraf. Zo moet de man zich laten begeleiden door de reclassering en zich laten behandelen.

Omdat de civiele rechter al in andere procedure heeft geoordeeld dat de man het bedrag moet terugbetalen, kan de strafrechter hem niet nogmaals daartoe veroordelen. De vordering van de benadeelde partij is daarom niet-ontvankelijk.

 

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics