Clicky

 
Transport Online - DFDS wijzigt mondkapjesbeleid: ook vrachtwagenchauffeurs moeten nu mondkapjes op tijdens inchecken en in- en ontschepen

DFDS wijzigt mondkapjesbeleid: ook vrachtwagenchauffeurs moeten nu mondkapjes op tijdens inchecken en in- en ontschepen

DFDS wijzigt mondkapjesbeleid: ook vrachtwagenchauffeurs moeten nu mondkapjes op tijdens inchecken en in- en ontschepen
02-09-2020 11:57 | Coronavirus | auteur Redactie

IJMUIDEN - Ferrymaatschappij DFDS introduceert een nieuwe maatregel rondom het dragen van mondkapjes aan boord van de ferry's. Om gezondheid en veiligheid te garanderen zullen onder het nieuwe beleid zowel voet- als autopassagiers, vrachtwagenchauffeurs en ook bemanning mondkapjes moeten dragen tijdens het inchecken en het in- en ontschepen.

"We raden ook aan dat passagiers mondkapjes dragen wanneer ze zich aan boord verplaatsen", zegt Kasper Moos, Head of DFDS passenger business.

Mondkapjes hoeven niet gedragen te worden in de hutten of tijdens een maaltijd in het restaurant, waar aan de social distancing maatregelen voldaan wordt.

“We hebben besloten om op al onze routes de hoogste nationale standaard in te voeren, ook al overtreft het de lokale eisen. We zullen natuurlijk doorgaan met onze vele andere maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, waaronder gerichte tests van bemanningsleden, verminderde aantallen passagiers, beschikbaarheid van desinfecterende handgels, desinfectie van contactpunten en veilige routines in restaurants en bars. Er is ook voldoende ruimte aan boord om anderhalve meter afstand te bewaren, en het nieuwe mondkapjesbeleid moet mijns inziens zorgen voor een veilige omgeving waarin onze passagiers zich kunnen ontspannen en van hun reis kunnen genieten", voegt Kasper toe.

Eerder maakte DFDS al een aantal maatregelen bekend aan boord van hun schepen, waaronder een gelimiteerd aantal mensen in de winkels aan boord en gespreide in- en uitcheckprocedures.

Passagiers wordt geadviseerd het laatste reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland te raadplegen voor advies over zelfisolatie en of zij bij aankomst in de haven van bestemming contactinformatie moeten verstrekken.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden