Clicky


 


Den Hartogh Logistics bestaat 100 jaar

Den Hartogh Logistics bestaat 100 jaar [+video]
02-09-2020 10:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Den Hartogh Logistics bestaat dit jaar 100 jaar. Volgens de familiegeschiedenis vond op 27 augustus 1920 de eerste activiteit van het bedrijf plaats. Met een gehuurd binnenvaartschip werd door Jacobus Den Hartogh van Hillegom, via De Kaag naar Leiden diverse goederen voor de kleine ondernemers in Leiden afgeleverd. 

Op 28 oktober 1920 kocht hij de boot van de eigenaar voor 9.750 gulden, destijds een behoorlijk bedrag. De zaken gingen duidelijk heel goed. Toen hij in 1924 zijn bedrijf inschreef bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, gaf hij 1920 als jaar van oprichting van het bedrijf. Het bedrijf exploiteerde een reguliere binnenvaartroute van en naar Haarlem naar Hillegom en Leiden en was gevestigd aan de Beekkade 1 in Hillegom. Het schip werd omgedoopt tot Hillegom.

Al snel volgden paard en wagen, net als een T-Ford-vrachtwagen in 1924. De jaren van economische crisis begin jaren '30 waren moeilijk, maar toch slaagde Jacobus erin zijn bescheiden bedrijfje langzaam uit te bouwen. Destijds had het bedrijf maar een paar mensen in dienst. Een belangrijke factor in de groei van het bedrijf was die van Peka, de fabrikant van conserven in Hillegom, die in 1937 een grote klant werd. Eind jaren dertig had Den Hartogh drie Ford V8-modellen in zijn vloot.

Nu 100 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste transportbedrijven in ons land. Vele transportbedrijven werden in de loop der jaren overgenomen en daardoor groeide Den Hartogh uit tot het bedrijf dat het nu is. Den Hartogh is aanwezig in elke regio van de wereld, met panden/kantoren op 42 locaties in 23 landen. Het personeelsbestand bestaat uit meer dan 1.700 mensen en het moderne materieel omvat meer dan 18.000 tankcontainers, 6.500 droge bulkcontainers en gespecialiseerde droge bulkopleggers, 400 tankopleggers en bijna 600 vrachtwagens.

"In de basis van het runnen van het bedrijf zijn er geen fundamentele veranderingen: het gaat om klanten, medewerkers en zakenpartners, gecombineerd met een consistent beleid op het gebied van ondernemerschap en toekomstgerichtheid. Altijd klaar voor uitdagingen en het bedenken van antwoorden en oplossingen. Dat is waar we vandaag ook naar streven: teamwork en overleg voor het beste onderlinge resultaat", aldus het jubilerende Den Hartogh Logistics.

"Heel erg bedankt voor uw vertrouwen en steun, ook in deze onzekere tijden. En hoewel we begin dit jaar een ander plan hadden om ons 100-jarig bestaan ​​te vieren, vieren we nog steeds met hetzelfde plezier in het bedrijfsleven als we gewend zijn."

Via onderstaande video kunt u een reis door de afgelopen eeuw van Den Hartogh Logistics maken.

Foto's

  • Den Hartogh Logistics
    Den hartogh Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats