Transport Online - Drie Scania LNG trekkers voor Vos Transport

Drie Scania LNG trekkers voor Vos Transport

Drie Scania LNG trekkers voor Vos Transport
02-09-2020 09:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ITTERVOORT - Vos Transport heeft vandaag wederom drie LNG trekkers binnen haar vloot in gebruik genomen. De trekkers worden ingezet bij de vestiging in Ittervoort en zullen met name lange afstandsritten op Duitsland gaan uitvoeren. Er is hierbij gekozen voor de R410 van Scania. De R serie is gericht op veiligheid en zuinig rijden en met haar krachtige motoren echt gebouwd voor het behalen van productiviteit. Met deze kenmerken passen deze trekkers dan ook goed binnen de vloot van Vos.

Vos heeft maart dit jaar de drie Lean & Green Star ontvangen voor een reductie van ruim 35 procent over de totale CO2-uitstoot ten opzichte van het nul jaar. Het bedrijf ziet het gebruik van alternatieve brandstoffen als één van de belangrijkste stappen om verder te verduurzamen. "LNG is zeker niet nieuw en er is er al veel over bekend, maar we willen het nu ook echt zelf gaan ervaren om nadien ook hier strategische keuzes over te kunnen gaan maken. Ook willen we hierbij zo snel mogelijk de stap zetten tot het gebruik van BIO-LNG", aldus Jules Menheere Managing Director van Vos.

Verder wordt er ook al lange tijd getest met GTL en zijn er plannen om op korte termijn te gaan testen met HVO. Vos anticipeert daarnaast actief in het lokale Waterstof project GROHW. Dit project is gericht op het regionaal produceren van groene waterstof wat Vos vervolgens graag voor haar vloot wil gaan gebruiken. Dit laatste is een project voor de wat langere termijn ook al lijkt de transitie naar waterstof in een versnelling te raken.

Door hun jarenlange expertise in de markt vervult Vos een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers in de Automotive, food, high value, fast moving consumer goods, non food en chemie. Vos is gespecialiseerd in zowel groepage als FTL transport van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië. Dit doet het bedrijf door verschillende modaliteiten te gebruiken zoals, weg water en spoor. Hierbij wordt samen met de klant naar de meest optimale en duurzaamste oplossing gekeken. Vanuit Alblasserdam biedt het bedrijf sinds kort ook opslag mogelijkheden en value added services.

Foto's

 • C. van den Enden
  C. van den Enden
 • C. van den Enden
  C. van den Enden
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • Smits Berging
  Smits Berging

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions