Transport Online - Exploitanten krijgen kermis in Nijmegen

Exploitanten krijgen kermis in Nijmegen

Exploitanten krijgen kermis in Nijmegen
01-09-2020 17:06 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - De najaarskermis in Nijmegen, één van de grotere kermissen van het land, gaat door. Daarmee komt burgemeester Hubert Bruls de belofte na die hij vorige week deed aan demonstrerende kermisexploitanten. De exploitanten zochten Bruls als voorzitter van het Veiligheidsberaad op, omdat ze vrijwel nergens een vergunning voor een kermis krijgen, terwijl dat volgens de coronaregels wel weer is toegestaan.

Vanwege de coronacrisis ziet de Nijmeegse kermis er wel anders uit dan gewoonlijk. De attracties kunnen niet in de straten van de binnenstad staan, maar moeten verhuizen naar evenemententerrein aan de rand van het centrum. Volgens de gemeente zijn de straten in de binnenstad te smal voor een veilige afstand bij drukte. Bovendien hebben horecaondernemers extra terrasruimte in de binnenstad gekregen en die zouden moeten wijken voor de kermis.

Op het evenemententerrein kunnen looproutes gemaakt worden. Ook is toezicht daar beter te regelen. Omdat de locatie niet heel groot is, zullen er minder attracties dan andere jaren op de kermis staan. De najaarskermis begint op 3 oktober en duurt negen dagen.

Foto's

  • Kermis Transport
    Kermis Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions