Transport Online - Deal Drecht Cities en Havenbedrijf Rotterdam zetten samenwerking voort

Deal Drecht Cities en Havenbedrijf Rotterdam zetten samenwerking voort

Deal Drecht Cities en Havenbedrijf Rotterdam zetten samenwerking voort
01-09-2020 13:30 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Hiervoor hebben Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal samen een nieuwe overeenkomst ondertekend voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder andere de Dordtse Zeehaven te begeleiden met focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

De haven van Dordrecht maakt onderdeel uit van de Westelijke Dordtse Oever en ligt aan de Oude Maas en de Dordtse Kil, nabij de Rotterdamse haven. Dordrecht Inland Seaport is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland. Het beslaat inclusief havenbekkens een gebied van 290 hectare. Dordrecht Inland Seaport biedt door zijn strategische ligging aan diep water goede mogelijkheden voor de vestiging van droge, natte en breakbulk overslagactiviteiten. De haven ligt tussen (petro-)chemische clusters van Rotterdam en Moerdijk en in de directe nabijheid van zeevaart, binnenvaart, wegtransport en spoorvervoer. Naast de Dordtse Zeehaven wordt er in samenspraak ook gekeken naar overige kansen in de Drechtsteden.

In 2016 startte de samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities. De samenwerking is voor beide partijen naar tevredenheid verlopen en zal daarom met vier jaar worden verlengd. De focus heeft de afgelopen periode gelegen op de ontwikkeling van vrije kavels en gebiedsontwikkeling. Daarin hebben beide partijen elkaar goed kunnen vinden. Voor de komende jaren liggen er kansen op gebieden die nog ontwikkeld (kunnen) worden en zijn passend bij de strategie van Dordrecht Inland Seaport. Toekomstbestendigheid is hier het sleutelwoord , aangezien er specifiek gekeken wordt naar duurzame en innovatieve ontwikkelingen.

Martin Bloem (Deal Drecht Cities): "Door weer vier jaar gericht samenwerken, kunnen we verder bouwen op de goede resultaten. De voorgaande samenwerking heeft geleid tot de vestiging van Nippon Gases en een grote logistieke ontwikkeling van elf hectare in Alblasserdam door Goodman. We kijken vooruit naar mooie duurzame investeringen en bedrijven met innovatieve oplossingen."

Danny Levenswaard (HBR): "De samenwerking tussen Deal Drecht Cities en het Havenbedrijf Rotterdam biedt een brede basis om potentiële klanten en activiteiten naar het Dordtse Zeehavengebied en de regio te trekken. Door de krachten te bundelen en ons gezamenlijk te richten op de ontwikkeling van het gebied hebben we afgelopen jaren mooie resultaten bereikt. Ik ben blij dat we dat de komende jaren kunnen voortzetten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions