Clicky

 
Transport Online - Asscher: Rutte is niet geschikt voor volgende fase coronacrisis

Asscher: Rutte is niet geschikt voor volgende fase coronacrisis

Asscher: Rutte is niet geschikt voor volgende fase coronacrisis
01-09-2020 11:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Premier Mark Rutte is "niet geschikt" om Nederland te leiden in de volgende fase van de coronacrisis, vindt PvdA-leider Lodewijk Asscher. Die crisis vraagt om overtuiging en ideologie, terwijl Rutte zich volgens de sociaaldemocraat te veel als manager van de 'bv Nederland' opstelt.

"Mensen die visie als olifant beschouwen die hun uitzicht verpest, die zijn dus niet geschikt om het land in de volgende fase te brengen", zei Asscher dinsdag bij een bijeenkomst om het politieke jaar af te trappen. Hij verwijst naar uitspraken van premier Rutte. "Het gaat niet om pragmatisch managen. Die conclusie moeten we trekken, anders krijg je meer van hetzelfde."

Asscher mocht samen met Pieter Heerma, fractievoorzitter van het CDA uit de doeken doen hoe hij het politieke jaar voor zich ziet. Heerma, coalitiegenoot van Ruttes VVD, zegt overigens ook dat Rutte "zichzelf moet heruitvinden" om de vraagstukken die de coronacrisis met zich meebrengt aan te kunnen. "De vraag is of hij dat kan."

"De Rutte van de afgelopen jaren is niet de man die de uitdagingen van de toekomst aankan", aldus Heerma. "Dat geen visie hebben, is zo'n deel van zijn identiteit, maar daar red je het niet mee de komende jaren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden