Transport Online - Buitenlandse vervoerders verzinnen nieuwe methoden om cabotage in Denemarken te omzeilen

Buitenlandse vervoerders verzinnen nieuwe methoden om cabotage in Denemarken te omzeilen

Buitenlandse vervoerders verzinnen nieuwe methoden om cabotage in Denemarken te omzeilen
31-08-2020 13:52 | Buitenland | auteur Redactie

STOREBAELT - Vorige week voerde de Deense politie van Midden- en West-Jutland een controle uit op vrachtvervoer in Storebaelt. Bij deze controle ontdekte de politie een nieuwe manier om de cabotageregels in Denemarken te ontwijken.

Een vrachtwagen bestuurd door een Macedonische chauffeur overhandigde een verklaring waaruit bleek dat hij in dienst is van een Sloveens transportbedrijf. De chauffeur overlegde eveneens een leasecontract waarin stond dat het Sloveense transportbedrijf de in Denemarken geregistreerde vrachtwagen voor een langere periode heeft gehuurd.

"Dit is een ongebruikelijk geval, aangezien we doorgaans buitenlandse vrachtwagens zien bij illegale cabotage", zegt politie-woordvoerder Henrik Fobian. "Hoewel de buitenlandse vervoerders nieuwe methoden gebruiken om de wet te omzeilen en onder de politieradar te blijven, blijkt uit de vangst van vorige week dat de buitenlandse vervoerders weer wat nieuws veroznnen hebben. Ik ben erg blij dat we een einde hebben kunnen maken aan deze illegale cabotage."

Tijdens de controle stelde de politie vast dat de vrachtwagen de afgelopen 14 dagen een regelmatige rit tussen Aarhus en Køge had gereden. De politie is daarom van mening dat het Sloveense bedrijf in Denemarken minstens 21 illegale cabotageritten moet hebben uitgevoerd.

Het Sloveense transportbedrijf werd beschuldigd van illegale cabotage en de vrachtwagen werd in beslag genomen. De boete in deze zaak is DKK 210.000, omgerekend ruim 28.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen