Transport Online - 'Afgekeurde Rembrandt mogelijk toch echt'

'Afgekeurde Rembrandt mogelijk toch echt'

'Afgekeurde Rembrandt mogelijk toch echt'
30-08-2020 23:38 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een klein schilderij van een vermoeide, melancholieke oude man dat werd afgekeurd en als een vervalsing naar de museumkelder verdween, is herontdekt als een werk uit het atelier van Rembrandt en misschien wel gemaakt door de beroemde Nederlandse meester zelf. Dat meldde The Guardian zondag.

Het Ashmolean Museum in Oxford zal het paneeltje 'Hoofd van een man met baard', dat in 1951 werd verworven uit een nalatenschap, komende week toevoegen aan de Rembrandt-tentoonstelling. Het Rembrandt Research Project, de toonaangevende autoriteit op dit gebied, legde het werk in 1981 terzijde als een waarschijnlijke imitatie in de stijl van de schilder en vermoedelijk vervaardigd aan het eind van de 17e eeuw. Toen was Rembrandt al overleden.

Het Britse museum liet het paneel analyseren door de Duitse wetenschapper Peter Klein, die vaststelde dat het gebruikte hout van dezelfde Baltische eik stamde waarop Rembrandt rond 1630 het werk 'Andromeda geketend aan de rotsen' schilderde en zijn goede bekende Jan Lievens het 'Portret van Rembrandts moeder'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen