Clicky

 
Transport Online - Opvallend veel vrachtwagenchauffeurs onder invloed tijdens Duitse controle

Opvallend veel vrachtwagenchauffeurs onder invloed tijdens Duitse controle

Opvallend veel vrachtwagenchauffeurs onder invloed tijdens Duitse controle
28-08-2020 11:20 | Controles | auteur Redactie

ELMENHORST - De Duitse politie heeft van 20 tot en met 28 augustus controles gehouden op de Duitse A24. De controles waren vooral gericht op de rijgeschiktheid van de vrachtwagenchauffeurs. Tijdens deze controle werden opvallend veel chauffeurs onder invloed aangetroffen.

Op 20 augustus 2020, rond 10:50 uur, werd een 29-jarige buitenlandse chauffeur aangehouden. Een drugstest op basis van urine toonde consumptie van THC (cannabis) aan. Op dezelfde dag werd rond 18.30 uur een 23-jarige Duitse chauffeur gecontroleerd. Hij reed met zijn vrachtwagen zonder geldig rijbewijs. Er werd een strafrechtelijke klacht tegen hem ingediend.

Op 23 augustus 2020 werd in de ochtenduren een 40-jarige chauffeur uit Oost-Europa met zijn trekker met oplegger gecontroleerd. De snelle drugstest reageerde op de inname van amfetaminen.

Een 23-jarige Oost-Europeaan werd maanda 24 augustus 2020 onderworpen aan een verkeerscontrole. Hij reed met een trekker met oplegger. De drugstest bevestigde de vermoedens van de politieagenten. Het gaf het gebruik van THC aan.

Een dag later, op dinsdag 25 augustus, konden de agenten twee buitenlandse vrachtwagenchauffeurs tegenhouden. Rond 15.10 uur werd een 29-jarige verdacht van het besturen van zijn oplegger onder invloed van drugs. Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur die ervan verdacht werd THC te gebruiken, werd rond 18.50 uur gecontroleerd.

De laatste controle vond vrijdagochtend plaats. Rond 00:20 uur werd een Duitse chauffeur staande gehouden. Hij bleek medicijnen te hebben gebruikt die van grote ijnvloed zijn op zijn rijvaardigheid.

De chauffeurs die met verdovende middelen op reden kregen alleen een boete. Alle chauffeurs die onder invloed bleken mochten hun rit niet meer vervolgen.

Op basis van deze bevindingen zal de Duitse politie in de toekomst meer controles gaan uitvoeren op het gebruik van verdovende middelen door vrachtwagenchauffeurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions