Clicky

 
Transport Online - Opnieuw woning beschoten in Amsterdam

Opnieuw woning beschoten in Amsterdam

Opnieuw woning beschoten in Amsterdam
27-08-2020 12:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw een huis beschoten. Dit keer gebeurde dat aan het Nieuwersluishof in de wijk Holendrecht. Volgens de politie was de bewoonster thuis, maar raakte ze niet gewond.

Rond 03.30 uur werd een aantal keren geschoten op de woning. Agenten troffen meerdere hulzen en kogelinslagen aan. Onderzocht wordt of het incident te maken heeft met twee eerdere schietincidenten deze week, in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Volgens Het Parool is dat wel het geval, aangezien in de beschoten woning de moeder zou wonen van de rapper die dinsdagmiddag werd neergeschoten. De politie kan dit niet bevestigen.

Het slachtoffer dat dinsdag werd neergeschoten, is naar verluidt de 23-jarige Danzel S., ook wel bekend als rapper Bigidagoe uit de wijk Holendrecht. Woensdagochtend vroeg, om 04.00 uur, werd ook een man beschoten. Het slachtoffer werd in een woning in de Vechtstraat gevonden. Bij het huis zijn meerdere kogelinslagen gevonden. De politie bekijkt ook of die incidenten met elkaar te maken hebben.

Rapper Bigidagoe wordt gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6. Leden van deze groep zouden volgens Het Parool worden gelinkt aan de internationale drugshandel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden