Clicky

 
Transport Online - Chauffeur slechts lichtgewond nadat trein vrachtwagen 25m meesleurt [+foto's]

Chauffeur slechts lichtgewond nadat trein vrachtwagen 25m meesleurt

Chauffeur slechts lichtgewond nadat trein vrachtwagen 25m meesleurt [+foto's]
26-08-2020 17:26 | Ongevallen | auteur Redactie

ZICKHUSEN - Woensdagochtend rond 09:45 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de overgweg op de B106 nabij het Duitse dorpje Zickhusen. Een trein botste hier op een truck en aanhang. De vrachtwagenchauffeur moet een beschermengeltje hebben gehad want hij kwam er vanaf met slechts lichte verwondingen. ook de machinist van de trein raakte slechts lichtgewond.

Bij het ongeval waren volgens de eerste bevindingen een vrachtwagen en een regionale trein betrokken, waarbij de vrachtwagen bij het sluiten van het slagboomsysteem op de overweg zou hebben gestaan. Direct na het sluitingsproces naderde de regionale trein.

Ondanks het remproces kon de machinist een aanrijding niet meer voorkomen.

Volgens verklaringen zou de machinist de negen passagiers in de trein hebben gewaarschuwd dat er een aanrijding dreigde. Bij de aanrijding werd de cabine van de vrachtwagen gescheiden van de laadruimte van de vrachtwagen en de aanhanger. De truck werd zo'n 25 meter voortgesleept door de trein.

Of de vrachtwagenchauffeur op het moment van de botsing nog in de vrachtwagen zat of er op tijd uit kon springen, kan pas definitief worden beantwoord na ondervraging van de chauffeur, meldt de Duitse politie. 

De negen reizigers en de conducteur liepen geen verwondingen op en werden met een ter beschikking gestelde bus naar de stations van bestemming gebracht.

Als bij wonder liepen de vrachtwagenchauffeur en machinist op het eerste gezicht slechts lichte verwondingen op. Beiden werden voor medische zorg naar het ziekenhuis gebracht.

De spoorwegovergang van B106 is voorlopig afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden