Transport Online - Voortvluchtige tbs'er Henk E. aangehouden op Texel

Voortvluchtige tbs'er Henk E. aangehouden op Texel

Voortvluchtige tbs'er Henk E. aangehouden op Texel
26-08-2020 16:56 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - [update 17:30 uur] De gezochte TBS’er H.E. (61) is woensdagmiddag om 15.31 uur aangehouden in Den Hoorn op Texel. De aanhouding is verricht door het arrestatieteam van de politie op verzoek van FASTNL, het Fugitive Active Search Team dat voortvluchtige veroordeelden, onttrokken criminelen of (jeugd) TBS’ers signaleert en lokaliseert.

Aanleiding voor de aanhouding is een tip geweest van een opvarende van de veerboot naar Texel dat H.E. op de boot gezien zou zijn.

Het arrestatieteam (AT) is ingezet om tot zijn aanhouding over te gaan, omdat de man mogelijk een vuurwapen zou bezitten. Toen het AT een perceel in Den Hoorn verkende, kwam de gezochte TBS’er uit de bosjes en is hij aangehouden. De aanhouding is kalm verlopen, meldt het Openbaar Ministerie.

Op het perceel is een kampement aangetroffen en een fiets. Ook is een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden, dat in beslag is genomen.

H.E. wordt er van verdacht onlangs een discount supermarkt te hebben overvallen in Den Helder. Het onderzoek daarnaar loopt bij de politie-eenheid Noord-Holland.

H.E. is aangehouden in het opsporingsonderzoek naar zijn onttrekking aan zijn TBS-maatregel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions