Clicky


Grote illegale sigarettenfabriek opgerold: 12 arrestaties

Grote illegale sigarettenfabriek opgerold: 12 arrestaties [+foto's]
26-08-2020 13:40 | Buitenland | auteur Redactie

KRANENBURG - Op 18 augustus zijn in de Duitse stad Kranenburg, vlakbij de grens met Nederland, 12 personen gearresteerd die een van de grootste illegale tabaksfabrieken van Duitsland runden. De illegale fabriek zou 10 miljoen sigaretten per week kunnen produceren.

Met de codenaam Operatie LUPA werd deze operatie geleid door het Duitse douane-onderzoeksbureau Essen/Branch Münster (Zollfahndungsamt Essen/Dienstsitz Münster) onder toezicht van het Duitse Openbaar Ministerie van Kleve (Staatsanwaltschaft Kleve), samen met het Poolse politiecentrum Bureau of Investigation (Centralne Biuro Śledecze Policji) en Europol.

Bij de inval in de illegale fabriek waren ongeveer 200 agenten betrokken. De 12 arbeiders die ter plaatse werden gearresteerd, waren allemaal Poolse en Oekraïense staatsburgers, in de leeftijd tussen 28 en 59 jaar oud. 11 miljoen sigaretten werden ook in beslag genomen terwijl ze in een vrachtwagen werden geladen.

Dit is al de vierde van dergelijke illegale productiefaciliteiten die op het Duitse grondgebied is ontdekt en ongetwijfeld een van de grootsten. Het geschatte belastingverlies voor de Duitse staat alleen al voor de illegale productie bedraagt ​​ongeveer € 1,5 miljoen per week.

Aangezien uit het onderzoek is gebleken dat deze criminelen sinds eind 2016 actief kunnen zijn, bedraagt ​​het totale belastingverlies voor de Duitse staatsinkomsten enkele honderden miljoenen euro's.

Aangenomen wordt dat de meeste sigaretten bestemd zijn voor de zwarte markt in Groot-Brittannië, waar de winkelwaarde van sigaretten veel hoger is dan in Duitsland.

Deze operatie is door de Duitse autoriteiten gestart op basis van informatie die via Europol is verstrekt door het bureau voor onderzoek van het Poolse politiecentrum. Europol ondersteunde deze operatie verder door de informatie-uitwisseling tussen de betrokken autoriteiten te vergemakkelijken en door de operationele gegevens te analyseren om de belangrijkste doelen te identificeren.

Het onderzoek is nog gaande om mogelijke verbanden met andere Europese landen te identificeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats