Transport Online - 'Lionel Messi wil Barcelona per direct verlaten'

'Lionel Messi wil Barcelona per direct verlaten'

'Lionel Messi wil Barcelona per direct verlaten'
25-08-2020 23:41 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Lionel Messi heeft het bestuur van Barcelona laten weten na ongeveer 20 jaar per direct bij de club te willen vertrekken. Dit melden diverse media in Spanje en Argentinië, het geboorteland van de mogelijk beste voetballer ter wereld. Barcelona zou de informatie inmiddels hebben bevestigd.

Formeel heeft Messi nog een contract tot 2021 bij Barcelona, waar hij zijn hele loopbaan tot dusver speelde. De Argentijn beroept zich echter op een clausule, die het hem vrij gemakkelijk maakt weg te gaan. Met name vanuit de Premier League in Engeland zou belangstelling voor de speler zijn.

Barcelona zou de Argentijn inmiddels hebben laten weten dat de club hem aan het contract wil houden. De clausule waarmee Messi eenzijdig zijn contract wil beëindigen, zou volgens diverse bronnen zijn verlopen op 10 juni. Volgens de voetballer geldt die einddatum echter niet omdat het seizoen vanwege het coronavirus is onderbroken en verlengd.

700 miljoen euro

"De club beschouwt het contract volledig bindend tot 30 juni 2021", meldde een bron binnen de club aan persbureau Reuters. Dat betekent dat de vastgestelde afkoopsom in het contract van Messi staat op 700 miljoen euro.

Het is bijzonder onrustig bij Barcelona, sinds de nederlaag (8-2) in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. De Spaanse titel ging eerder al naar Real Madrid. Messi heeft de afgelopen dagen zelf nog niet veel gezegd over zijn plannen.

Inmiddels is oud-speler Ronald Koeman aangesteld als trainer bij de Catalanen. De bij Oranje vertrokken coach zou graag zien dat Messi blijft.

Messi werd 10 keer kampioen met Barcelona en won 4 keer de Champions League. Hij werd 6 keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions