Transport Online - Erik ten Hag: Daley Blind is okay maar cardioloog moet ICD uitlezen

Erik ten Hag: Daley Blind is okay maar cardioloog moet ICD uitlezen

Erik ten Hag: Daley Blind is okay maar cardioloog moet ICD uitlezen
25-08-2020 23:35 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Daley Blind hoopt binnenkort in een ziekenhuis te weten te komen waarom zijn defibrillator (ICD) afging in de slotfase van het duel met Hertha BSC (1-0). "Maar hij voelt zich okay en is nu okay", zei trainer Erik ten Hag vlak na het duel. "Hij voelt zich goed en heeft geen klachten."

"Zijn ICD ging af, hij zal zich laten onderzoeken", zei Ten Hag. "We moeten even afwachten wat de resultaten zijn. Een cardioloog zal alles uitlezen. Of ik ben geschrokken? Toen hij zei dat alles goed met hem ging niet meer. Het gaat mij om het welzijn van de speler."

Een ICD geeft normaal gesproken een schok af om het hartritme weer te herstellen. Het apparaat bestaat uit twee delen: het kastje en de elektroden die voor de signalen van en naar het hart zorgen.

De 30-jarige Blind ging zo maar naar de grond tijdens het oefenduel met Hertha BSC, zonder dat er een tegenstander bij hem in de buurt was. Net zoals vorig jaar december tijdens een duel met Valencia in de Champions League. Onderzoek wees toen uit dat hij met een ontstoken hartspier kampte. Bij hem werd vervolgens een defibrillator aangebracht.

Blind mocht aanvankelijk geen grote fysieke inspanningen leveren totdat testen uitwezen dat hij weer helemaal in orde was. Hij keerde half februari tijdens een bekerduel met Vitesse terug in de hoofdmacht

Na zijn rentree in Arnhem vertelde Blind zich veilig te voelen met het apparaatje vlak onder zijn huid. "Ik loop minder risico dan mensen die geen defibrillator hebben", zei hij. "Als er iets misgaat, dan heb ik een back-up."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen