Transport Online - NPO houdt in programmering rekening met tweede coronagolf

NPO houdt in programmering rekening met tweede coronagolf

NPO houdt in programmering rekening met tweede coronagolf
25-08-2020 13:49 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De coronacrisis blijft ook het komende seizoen belangrijk in de programmering van de NPO. "We houden rekening met een mogelijke tweede golf. Vooral door gesprekken te voeren met de omroepen over nieuwe ideeën. Mocht het door de situatie nodig zijn, dan kan er in de programmering worden geschoven", vertelt Frans Klein, directeur video NPO, aan het ANP.

De NPO heeft gemerkt dat het publiek hongerig is naar informatie en veel vragen heeft. "Daarnaast heb je als publieke omroep een verdiepende taak. We blijven de impact van het coronavirus volgen en hebben komend seizoen ook aandacht voor de verkiezingen in eigen land en de VS, het klimaat, de ouderenzorg en tal van andere onderwerpen."

Naar nieuw drama is komend seizoen 'scherp' gekeken, want het genre merkt de gevolgen van de crisis. "Het zijn moeilijke omstandigheden om drama te produceren", zegt Klein. "Door de extra coronamaatregelen is dat ook nog een tandje duurder geworden. Dat zal betekenen dat we scherpere keuzes moeten blijven maken, want we moeten absoluut niet inboeten aan kwaliteit."

In coronatijd is er ook ruimte voor ontspanning. "Juist wanneer grote onzekerheden en stress de levens beheersen, is het belangrijk dat er ook ontspanning is", aldus de directeur video. "Dat hebben we komend seizoen bijvoorbeeld met Heel Holland bakt kids en het jubileumseizoen van Wie is de mol?"

Een belangrijke nieuwkomer is De Vooravond, de opvolger van De Wereld Draait Door, met presentatieduo Fidan Ekiz en Renze Klamer. "Een spannend nieuw programma met een spannend nieuw duo. Fidan en Renze brengen een nieuwe energie met zich mee. Ze zijn van een volgende generatie, met een eigen kijk en een frisse blik."

Verder komt Jeroen van Koningsbrugge eind oktober op NPO 1 met een nieuw AVROTROS-programma over de Special Forces. De presentator levert in Kamp van Koningsbrugge vijftien 'gewone burgers' aan die een van de zwaarste opleidingen in Nederland gaan volgen. De serie is gebaseerd op het succesvolle Belgische programma Kamp Waes.

Daarnaast komt NPO 1 met de nieuwe Human-serie Klassen, van de makers van Schuldig. Deze reeks speelt zich eveneens af in Amsterdam-Noord, maar ditmaal worden kinderen met diverse achtergronden gevolgd. Klassen legt het vergrootglas op kansenongelijkheid in het onderwijs.

Zoals eerder al bekend werd, neemt Jeroen Pauw op NPO 1 zijn talkshowtafel mee het land in. De presentator gaat voor Pauw komt binnen (BNNVARA) in gesprek met mensen die niet naar de studio kunnen of willen komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions