Transport Online - Wielerploeg Jumbo-Visma haalt ook Sam Oomen binnen

Wielerploeg Jumbo-Visma haalt ook Sam Oomen binnen

Wielerploeg Jumbo-Visma haalt ook Sam Oomen binnen
25-08-2020 10:32 | Sport | auteur ANP

RIJSWIJK - Wielrenner Sam Oomen verruilt Team Sunweb na dit seizoen voor Jumbo-Visma. De 25-jarige Brabander heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Nederlandse topploeg. Oomen volgt het spoor van Tom Dumoulin, die vorig jaar al overstapte van Sunweb naar Jumbo-Visma.

"Ik heb vijf goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap", zegt Oomen, die zich aan het voorbereiden is op de Ronde van Italië. Hij doet niet mee aan de komende Tour de France.

Met Oomen haalt de Nederlandse formatie van onder anderen Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic weer een sterke klimmer binnen. "Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent", zegt sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. "We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden. We willen hem geleidelijk begeleiden richting de wereldtop."

Oomen eindigde in de Giro van 2018 op de negende plaats. De klimmer liep vorig jaar bij een val in de Italiaanse etappekoers een breuk in zijn heup op. Hij onderging daarna ook een operatie om een beknelde liesslagader te verhelpen, waardoor het seizoen voor hem al vroeg voorbij was. Mede als gevolg van de coronacrisis reed de Tilburger dit jaar pas drie etappekoersen.

"De kennis, de filosofie, de liefde voor de sport en het vertrouwen dat ik voel, hebben me ervan overtuigd dat Jumbo-Visma de juiste ploeg voor me is", zegt Oomen. "Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving, met veel nieuwe gezichten, maar ook met een aantal oude bekenden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen