Clicky

 
Transport Online - Nog eens duizenden banen weg bij Qantas

Nog eens duizenden banen weg bij Qantas

Nog eens duizenden banen weg bij Qantas
25-08-2020 10:03 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

SYDNEY - Qantas schrapt nog eens 2500 banen, door zijn grondafhandelingsactiviteiten in het land uit te besteden om daarmee kosten te besparen. Net als andere luchtvaartondernemingen is de Australische luchtvaartmaatschappij hard geraakt door de coronacrisis.

Eind juni kondigde Qantas al aan 6000 medewerkers te ontslaan. Door het uitbesteden van de banen van bagageafhandelaars, vliegtuigreinigers en buschauffeurs zal het personeelsbestand nog verder afnemen tot in totaal iets meer dan 20.000 medewerkers. Het merendeel van het grondpersoneel, werkzaam in bijvoorbeeld Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Canberra, zit overigens al maanden thuis omdat er nauwelijks werk is vanwege de afgenomen vraag naar reizen. Zij ontvangen overheidssteun.

Qantas noemde de coronapandemie de grootste uitdaging waarmee de luchtvaartindustrie ooit mee te maken heeft gehad. Onduidelijk is wie de grondafhandelingswerkzaamheden voor Qantas nu gaat verrichten, de plannen worden namelijk nog concreter uitgewerkt. In Australië zijn de belangrijkste afhandelaars onder meer Swissport, Menzies Aviation en dnata.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats