Clicky


Duurzame Ecocombi’s voor J.P.Vis & Zn

Duurzame Ecocombi’s voor J.P.Vis & Zn
24-08-2020 17:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

J.P.Vis & Zn zet twee nieuwe Ecocombi’s in voor het transport van geconditioneerde goederen naar Scandinavië. De beide Scania 500 S motorwagens zijn voorzien van een Frigoblock transportkoeling die ook de koeling van de aanhangwagens van stroom voorziet. Dat betekent dat de Euro-6 krachtbron van de Scania niet alleen het voertuig, maar ook de elektrische transportkoeling aandrijft. Dat betekent stil en schoon koelen met dit volledig elektrische systeem.

Bij het configureren van de nieuwe combinaties is er vooral aandacht besteed aan het verlagen van het eigen gewicht van de combinaties. Het lage eigen gewicht van het Scania chassis was één van de aanleidingen om op basis van dit merk te bouwen. Verder zijn er aluminium wielen toegepast onder de gehele combinatie en is de opbouw van de motorwagen gewicht- geoptimaliseerd. Deze opbouw, van het Spaanse Isonord, werd geleverd en opgebouwd door Donk Carrosserie en Laadkleppenservice uit Emmen. De opbouw is voorzien van extra bindrails in het dak, LED verlichting en versterkte wanden en vloer. De dolly is van Volgelzang.

Volledig elektrische transportkoeling

Ook de toepassing van Frigoblock elektrische transportkoeling vormt een belangrijke bijdrage aan de gewicht reductie. Transportkoeling is cruciaal om er voor te zorgen dat de temperatuur kritische goederen in een optimale conditie bij de klanten arriveren. Met de nieuwe Ecocombi’s heeft J.P.Vis & Zn. de mogelijkheid om drie temperatuur zones te creëren. De motorwagen vormt een compartiment terwijl de Schmitz Cargobull opleggers dankzij de Thermo King Spectrum SLXi Hybrid koelmachine uitgevoerd zijn met twee verdampers. Dankzij een tussenschot kunnen hiermee in twee temperatuur zones aparte temperaturen ingesteld worden. Dat is in het groupage vervoer van geconditioneerde goederen van levensbelang. Met de mogelijkheden die de nieuwe combinaties bieden kunnen bloemen, planten en groenten en fruit onder optimale condities vervoerd worden.

CO2 neutraal transport

Voor J.P. Vis & Zn en Hartman Expeditie waar het bedrijf deel van uitmaakt is Duurzaamheid een belangrijke drijfveer. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een eigen duurzaamheidslabel waaronder alle inspanningen uitgelegd worden. De inzet van de nieuwe, duurzame LZV combinaties staat dan ook niet op zich zelf. Hartman Expeditie werkt ook met LNG trucks en onderzoekt op alle fronten naar nog meer duurzaamheid.

De nieuwe Ecocombi’s worden ingezet voor transport vanuit Nederland via Duitsland naar Scandinavië. De nieuwe combinaties zijn dan ook geheel volgens de Duitse eisen opgebouwd en voldoen aan de nieuwste eisen voor Langfahrzeuge. Zo zijn de combinaties voorzien van camera’s, een dode hoek monitoring systeem en zijverlichting die mee knippert met de clignoteurs. 

J.P. Vis & Zn maakt gebruik van HVO -100 als vervanging van fossiele dieselolie. Dat zorgt voor een belangrijke reductie aan CO2 uitstoot tot 78 procent*. Daarbij komt het voordeel dat de elektrische koeling ook wordt gevoed door dezelfde brandstof, en het voordeel van de Ecocombi wat ook een CO2 reductie betekent van ruim 20%. Dat alles bij elkaar zorgt er voor dat J.P. Vis & Zn. met de nieuwe Ecocombi’s volledig CO2 neutraal onderweg is!

*HVO in 100% blend omdat dit volledig uit niet fossiele restproducten bestaat, gecombineerd met -32 vorst protectie en een volledige comptabiliteit met alle motoren. Op de weg is lokale reductie van 90% in CO2 uitstoot mogelijk als de auto volledig op HVO 100 rijdt (Claim Neste – Biofuel Express).

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE