Clicky


Contargo vol lof over 40-jarige samenwerking met Bosman Container Shipping Group

Contargo vol lof over 40-jarige samenwerking met Bosman Container Shipping Group
24-08-2020 13:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - In juli 2020 was het precies 40 jaar geleden dat de familie Bosman uit Nederland het eerste binnenschip in bedrijf nam. En precies zo lang reeds begeleidt de onderneming als betrouwbare partner de Contargo Groep en hun dochterondernemingen. Het bedrijf dat een logistiek netwerk voor containervervoer van en naar het Europese achterland onderhoudt heeft nu zijn waardering uitgesproken voor deze unieke samenwerking, die het beide bedrijven in staat stelt om duurzaam te groeien en hun marktpositie binnen het zeehavenvervoer voor het achterland te verstevigen.

"De blik die gericht is op de lange termijn en de nauwe, vriendschappelijke samenwerking tussen de familie Bosman en de Contargo Groep hebben beide ondernemingen voordeel opgeleverd en perspectieven gebracht. Door hoog- en laagwater en dwars door onze dochterondernemingen heen heeft de tegenwoordige Bosman Container Shipping Group ons altijd op betrouwbare wijze begeleid", aldus Marcel Hulsker, managing director van Contargo Waterway Logistics.

"Het partnerschap met de bedrijven van de Contargo Groep is op wederzijds vertrouwen en respect gestoeld. Dit heeft ons bij het implementeren van innovatieve concepten en bij het investeren in onze vloot ondersteund. Intussen zijn wij voor Contargo met vier containerbinnenschepen, 15 duwkonvooien en inmiddels in de derde generatie onderweg," vertelt Antoon Bosman, managing director van de Bosman Container Shipping Group.

Van het eerste schip tot de huidige vloot

Het eerste schip van de familie Bosman, de St. Antonius, had een laadcapaciteit van 60 TEU en werd vanaf 1980 in een wekelijkse lijndienst naar de terminals in Gustavsburg en Frankfurt-Höchst ingezet. Toentertijd was het containervervoer per binnenschip nog pionierswerk. In de loop van de tijd werd de St. Antonius meermalen aangepast en verlengd, zodat het op het laatst met een capaciteit van 111 TEU bij de terminals in Ludwigsburg en Wörth werd ingezet. Maar de groei van de containers ging razendsnel. Er volgden meer containerschepen en duwkonvooien. Tegenwoordig beschikt de Bosman Container Shipping Group over een vloot van in totaal zeven containerbinnenschepen en 17 duwbakken.