Transport Online - Trump-adviseur Kellyanne Conway stopt

Trump-adviseur Kellyanne Conway stopt

Trump-adviseur Kellyanne Conway stopt
24-08-2020 10:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - Kellyanne Conway, een van de langstzittende adviseurs van president Donald Trump, vertrekt aan het eind van deze maand uit het Witte Huis. Dat maakte zij maandag bekend op Twitter.

Conway liet in een verklaring weten dat ze haar adviseursrol neerlegt om zich meer op haar familie te kunnen focussen. Ze zei dat het haar eigen keuze was om te vertrekken. Volgens ingewijden bracht Conway president Trump zondag op de hoogte van haar vertrek.

De 53-jarige Conway stond in 2016 aan het hoofd van de presidentscampagne van Trump, nadat hij eerder Paul Manafort ontsloeg als campagneleider. Na de gewonnen verkiezingen trad ze aan in het Witte Huis als adviseur.

Opmerkelijke uitspraken

Conway was de eerste vrouw die een gewonnen Amerikaanse presidentscampagne leidde. Het was in 2016 ook voor het eerst dat een vrouw de campagne van de Republikeinse presidentskandidaat voorzat.

Conway vervulde een prominente rol in de staf van Trumps Witte Huis en staat ook bekend om haar opmerkelijke uitspraken. Zo sprak ze over "alternatieve feiten" tijdens een discussie over het "bloedbad van Bowling Green", dat nooit heeft plaatsgevonden. Ook zei ze dat de toenmalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn het volle vertrouwen van de president genoot, enkele uren voordat hij werd ontslagen.

Republikeinse conventie

De bekendmaking van haar vertrek komt op de vooravond van de Republikeinse Nationale Conventie en met nog iets minder dan twee maanden tot de presidentsverkiezingen. Haar geplande speech woensdag op de conventie gaat volgens ingewijden door.

George Conway, de echtgenoot van Kellyanne en een fel tegenstander van Trump, maakte maandag bekend ook een stap terug te doen om meer tijd door te kunnen brengen met zijn familie. George treedt terug uit The Lincoln Project, een actiegroep van Republikeinen die wil voorkomen dat Trump herkozen wordt. Zelf is hij een van de oprichters.

Kellyanne is al maanden verwikkeld in een openlijke vete met haar 15-jarige dochter Claudia, die te volgen was via social media. Claudia heeft daar ook aangekondigd dat ze haar vader en moeder uit het ouderlijk gezag wil laten ontzetten. "Het werk van mijn moeder heeft mijn leven verwoest. Hartverscheurend dat ze daarmee doorgaat nadat ze haar kinderen jarenlang heeft zien lijden. Egoïstisch. Het gaat allemaal om geld en roem, dames en heren", schrijft ze. Claudia is een van de vier kinderen van het paar.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions