Clicky

 
Transport Online - Akkoord over afsluiten onbewaakte spoorwegovergangen Hooghalen

Akkoord over afsluiten onbewaakte spoorwegovergangen Hooghalen

Akkoord over afsluiten onbewaakte spoorwegovergangen Hooghalen
21-08-2020 16:04 | Algemeen | auteur ANP

HOOGHALEN - ProRail, NS, de gemeente Midden-Drenthe en boeren in de omgeving hebben een akkoord bereikt over het afsluiten van twee onbewaakte spoorwegovergangen. Er wordt een tijdelijke weg aangelegd als alternatief voor de overgangen.

Op een van de twee passages vond woensdag bijna een aanrijding plaats. In mei overleed een machinist op de andere overgang na een aanrijding met een landbouwvoertuig. De gemeente, ProRail en de NS wilden de overgangen dan ook zo snel mogelijk sluiten. Met de alternatieve weg is dat nu mogelijk.

"We zijn blij dat we de medewerking hebben van de betrokken boeren", aldus ProRail-directeur John Voppen. "De burgemeester speelde hier ook een belangrijke rol in door haar toezeggingen om alles in goede banen te leiden."

NS-topman Roger van Boxtel zei na een bijeenkomst met machinisten dat hij positieve reacties kreeg op de sluiting. "Iedereen is klaar met deze onbeveiligde overgangen. De machinisten reageerden hier positief op. Veiligheid voor onze medewerkers en reizigers staat voorop."

Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is blij met de overeenkomst. "Elk incident op een overweg is er een te veel. We moeten zo snel mogelijk van deze onbeveiligde overwegen af."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden