Clicky


Coronasteun voor Brussels Airlines goedgekeurd

Coronasteun voor Brussels Airlines goedgekeurd
21-08-2020 13:52 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft een Belgische steunmaatregel voor Brussels Airlines in verband met de coronapandemie goedgekeurd. Het gaat om een gunstige lening van 287 miljoen euro en een kapitaalinjectie van ongeveer 3 miljoen. De goedgekeurde staatssteun valt onder de tijdelijke versoepeling van de Europese regels vanwege de coronacrisis, die veel luchtvaartmaatschappijen zwaar heeft getroffen.

EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging): "Brussels Airlines speelt een belangrijke rol qua jobs en connectiviteit in België. De luchtvaartmaatschappij heeft aanzienlijke verliezen geleden door de reisbeperkingen die België en andere regeringen moesten opleggen om de verspreiding van het virus tegen te gaan." De Deense verklaart dat Brussels Airlines, dochter van de Duitse luchtvaartgigant Lufthansa, de steun dringend nodig heeft en dat er voorwaarden aan zijn gekoppeld om concurrentieverstoringen te beperken.

De Belgische regering ging eind juli na maandenlange onderhandelingen akkoord met een lening van 290 miljoen euro aan Brussels Airlines. Lufthansa stelde daar garanties over toekomstige investeringen tegenover. In mei kondigde de Belgische maatschappij al aan bijna een kwart van de 4200 banen te schrappen om de onderneming winstgevend te maken.