Clicky


 


Staat hoeft coronamaatregelen horeca niet te versoepelen

Staat hoeft coronamaatregelen horeca niet te versoepelen
21-08-2020 12:22 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen. Volgens KHN zijn de maatregelen die gelden in de horeca veel strenger dan noodzakelijk en daarom wilde branche zo snel mogelijk versoepelingen.

In het kort geding eiste KHN dat in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden de afstandsnorm van 1,5 meter zowel binnen als buiten niet zou moeten gelden voor groepen tot en met negen personen. Ook zou deze norm niet moeten gelden voor zitplaatsen op terrassen, eventueel na een gezondheidscheck vooraf. Daarnaast eiste de ondernemersvereniging dat de overheid met "objectieve criteria" zou komen op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zouden plaatsvinden. Ook dat wees de rechter af.

KHN is teleurgesteld. "Dit vonnis is een klap in het gezicht van veel horecaondernemers en slecht nieuws voor de sector, omdat er dus nog steeds geen perspectief is", zegt voorzitter Robèr Willemsen. De brancheorganisatie wil met de overheid blijven praten over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. "Daarnaast blijven we strijden voor een beter financieel steunpakket", aldus Willemsen.

De zaak diende op 23 juli en ter zitting werd besloten dat de partijen weer in gesprek zouden gaan. Later heeft KHN de rechter toch om een uitspraak gevraagd. De motivering van de uitspraak volgt uiterlijk op 11 september.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions