Clicky


Twee horecagelegenheden in Amsterdam dicht om coronaregels

Twee horecagelegenheden in Amsterdam dicht om coronaregels
21-08-2020 11:22 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 12:02 uur] Twee horecagelegenheden in Amsterdam zijn per direct gesloten wegens overtreding van de noodverordening. Het gaat om café Reality aan de Reguliersdwarsstraat en om evenementencentrum LoFi aan de Basisweg. De sluiting geldt voor minimaal vier weken.

Eerder zijn om gezondheidsredenen horecazaken in de hoofdstad gesloten omdat er besmettingen waren geconstateerd. Dit keer moeten twee zaken dicht omdat ze de noodverordening hebben overtreden.

LoFi is gesloten nadat toezichthouders in burger een "groot aantal" overtredingen van de noodverordening constateerden. Bezoekers werden gefaciliteerd en uitgenodigd om die overtredingen te begaan, meldt de gemeente. Bij café Reality aan de Reguliersdwarsstraat zag de politie meerdere malen dat op het buitenterras geen of onvoldoende maatregelen waren getroffen om bezoekers genoeg afstand tot elkaar te laten houden.

Beide zaken mogen pas weer open als er een goedgekeurd plan van aanpak is. De uitgaansgelegenheden zijn gesloten op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, Femke Halsema.

LoFi meldt op zijn website er vanaf het begin van de epidemie steeds alles aan te hebben gedaan om besmettingen te voorkomen. Er zijn geen besmettingen gemeld, stelt LoFi.