Clicky

 
Transport Online - Russische ziekenhuisarts: geen gif in bloed Navalni

Russische ziekenhuisarts: geen gif in bloed Navalni

Russische ziekenhuisarts: geen gif in bloed Navalni
21-08-2020 10:37 | Buitenland | auteur ANP/AFP

OMSK - [update 11:31 uur] Er is geen enkel gif aangetroffen in het bloed of de urine van de Russische politicus en Kremlincriticus Aleksej Navalni. Dit zei een behandelend arts in het ziekenhuis in Omsk, waar Navalni donderdag met vergiftigingsverschijnselen en buiten bewustzijn werd opgenomen. "We gaan er niet meer van uit dat hij is vergiftigd en hebben de diagnose gesteld. De vrouw en broer van Navalni zijn hier van op de hoogte gebracht", aldus de arts Anatoli Kalinitsjenko, die verder niks over de kwaal zei. De patiënt is volgens de arts nog weg erg instabiel

Een medewerkster van Navalni had naar eigen zeggen een uur eerder juist van autoriteiten in Omsk gehoord dat oppositieleider Navalni "een zeer gevaarlijk gif" in zich had. Daardoor zou het niet mogelijk zijn dat hij wordt verplaatst. De familie en medewerkers van Navalni willen juist dat hij voor behandeling naar Duitsland wordt gevlogen. Daar staat al een vliegtuig in Omsk voor klaar.

Navalni werd onwel in een vliegtuig van het Siberische Tomsk naar Moskou. Hij verloor het bewustzijn en het toestel maakte na bijna 750 kilometer vliegen een noodlanding in Omsk. Volgens Navalni's woordvoerster Kira Jarmisj is hij het slachtoffer van een giftige stof die voor hij de reis begon, in zijn thee is gestopt. Navalni was op reis in Siberië om bondgenoten te selecteren voor de regionale verkiezingen in Russische regio's in september.

De 44-jarige Navalni geldt als een fervent bestrijder van corruptie als de voornaamste oppositieleider. Hij heeft vooral veel invloed door de enorme aanhang die hij in sociale media geniet. Siberië is al geruime tijd het toneel van felle protesten tegen de regering van president Poetin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions