Transport Online - Explosie in vrachtwagen op Urk, chauffeur lichtgewond [+foto]

Explosie in vrachtwagen op Urk, chauffeur lichtgewond

Explosie in vrachtwagen op Urk, chauffeur lichtgewond [+foto]
21-08-2020 10:36 | Ongevallen | auteur Redactie

URK - In de cabine van een vrachtwagen op Urk heeft vrijdagochtend 21 augustus rond 08:15 uur een explosie plaatsgevonden. Hierbij raakte de vrachtwagenchauffeur lichtgewond.

De vrachtwagen stond geparkeerd langs de Griend, ter hoogte van De Riepel, op het industrieterrein van Urk. De vrachtwagenchauffeur wilde in de cabine een hapje eten klaarmaken en zette daarom een kooktoestelletje op gas aan. Echter vulde de cabine zich met een explosief mengsel, waarna het misging. Door nog onbekende oorzaak ontstak het gas. Een explosie en een steekvlam volgden, aldus de brandweer.

Het interieur van de vrachtwagen liep veel schade op. Ook de cabine zelf is behoorlijk ontzet door de druk van de explosie. De deuren en ramen wilden niet meer dicht en er zaten deuken in de zijkant van de cabine.

Een klein brandje kon snel worden geblust door de chauffeur en te hulp geschoten omstanders. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en voerde een nacontrole uit.

De vrachtwagenchauffeur liep lichte brandwonden op aan zijn handen en polsen. De brandweer verleende eerste hulp waarna ambulancepersoneel de man verder heeft behandeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen