Clicky

 
Transport Online - Ziekenhuis verbiedt verplaatsen Kremlincriticus Navalni

Ziekenhuis verbiedt verplaatsen Kremlincriticus Navalni

Ziekenhuis verbiedt verplaatsen Kremlincriticus Navalni
21-08-2020 08:54 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

OMSK - Het Russische ziekenhuis dat Kremlincriticus Aleksej Navalni behandelt, wil hem nog niet laten vertrekken. Daar zou zijn toestand nog te slecht voor zijn. De woordvoerster van de oppositieleider noemt het juist levensgevaarlijk om Navalni in het ziekenhuis te laten.

Navalni vecht al een dag voor zijn leven. Zijn woordvoerster denkt dat hij is vergiftigd. Er zou op het vliegveld in Tomsk iets in zijn thee zijn gedaan. De oppositieleider stapte vervolgens op het vliegtuig naar Moskou. Dat toestel maakte een noodlanding toen zijn toestand verslechterde.

Er zou inmiddels een vliegtuig zijn gearriveerd dat Navalni naar Duitsland moet brengen voor zijn verdere behandeling. De woordvoerster van Navalni zei dat artsen aanvankelijk toestemming hadden gegeven voor die verplaatsing, maar zich vervolgens bedachten. Ze denkt dat het Kremlin daarachter zit.

Toestand verbeterd

De hoofdbehandelaar van Navalni in het Russische ziekenhuis zei dat nog veel juridische vragen beantwoord moeten worden voordat zijn patiënt kan vertrekken. Hij zei ook dat inmiddels medische specialisten zijn ingevlogen vanuit Moskou. Die zijn volgens hem minstens zo goed als Europese artsen.

De arts zei ook dat de toestand van de oppositieleider iets is verbeterd. Hij benadrukte dat hij het juist gevaarlijk vindt om de politicus nu te verplaatsen. De testuitslagen worden volgens hem binnen twee dagen verwacht.

Levensgevaarlijk

De woordvoerster van Navalni reageert boos op de opstelling van het ziekenhuis in Omsk. Dat beschikt volgens haar niet over de juiste apparatuur. "Het verbod op het vervoeren van Aleksej vormt een direct gevaar voor zijn leven", waarschuwde ze op Twitter.

Artsen hebben nog niet bevestigd dat de oppositieleider is vergiftigd. Het team van Navalni zei dat een politieman heeft aangegeven dat een gevaarlijke stof is aangetroffen in zijn lichaam, maar daar is nog geen onafhankelijke bevestiging van.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions