Clicky


Transportbedrijf Coenen uit Boxmeer verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker

Transportbedrijf Coenen uit Boxmeer verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker
20-08-2020 13:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BOXMEER - Transportbedrijf Coenen Boxmeer en dochteronderneming Districenter Cuijk gaan verhuizen naar Bedrijvenpark Laarakker. Het bedrijf gaat een kavel van ca 23.000 m2 betrekken, direct gelegen aan de afslag van de A73. Coenen bouwt hier een volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd warehouse voor koel- en vriesproducten voor haar klanten. Ook het kantoor wordt in Haps gevestigd. De kavel biedt tevens ruimte voor toekomstige uitbreiding.

Het nieuwe warehouse dat op Bedrijvenpark Laarakker wordt gebouwd is bijzonder duurzaam en innovatief te noemen en heeft een opslagcapaciteit van ruim 27.000 pallets Het logistieke proces in het 35 meter hoge warehouse is volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het beschikbare grondoppervlak.

Door het gebruik van automatische kranen en rollenbanden is er veel minder koude verlies, hierdoor wordt veel energie bespaard. Het dak zal voorzien worden van zonnepanelen, zodat een groot deel van de energiebehoefte lokaal opgewekt wordt. De restwarmte uit de koel-vriesinstallatie wordt gebruikt voor de kantoren, de emballagehal en de truckwash.

Coenen transporteert op dit moment koel- en diepvriesproducten vanuit meerdere opslag- en productielocaties naar afnemers in de Benelux en Duitsland. Voor de distributie van deze levensmiddelen werkt Coenen met 40 eigen vrachtwagens en 85 enthousiaste medewerkers. Daarnaast heeft Coenen een dochteronderneming Districenter Cuijk, welke dé specialist is op het gebeid van warehousing, orderpicking en aanvullende logistieke diensten zoals ompakken en verpakken.

Landmark

Eigenaar Theo Coenen vertelt: “Na vele jaren weggeweest te zijn uit de gemeente Cuijk ben ik er trots op om in Haps, op de “Landmark-locatie” van Laarakker, de nieuwbouw te mogen realiseren. Immers mijn opa is ons bedrijf in 1934 in Sint Agatha gestart.”

Duurzaam en innovatief

Wethouder Economische Zaken Maarten Jilisen is verheugd met de komst van Coenen naar Haps. “Het is een echt familiebedrijf dat constant in ontwikkeling is. Een innovatieve ondernemer waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Het bedrijf past hierdoor naadloos bij onze Agrifood Tech visie voor het Land van Cuijk. We zijn er dan ook trots op dat dit bedrijf in de regio blijft en voor onze gemeente heeft gekozen.”

Voedingsmiddeleninsdustrie

Directeur Olaf de Croon vult aan: “Het is een van de doelstellingen van Laarakker om bedrijven uit de regio groeikansen te bieden. Op Laarakker kan Coenen de huidige uitbreidingsplannen verwezenlijken en is er tevens nog ruimte voor toekomstige groeiwensen.”

De bouw van het nieuwe warehouse wordt uitgevoerd door Martens Bouw uit Beugen. “Zo krijgen ook andere ondernemers uit de regio kansen op Laarakker.”

Foto's

  • J.Roeland
    COENEN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions