Clicky

 
Transport Online - Jumbo-Visma-renner Steven Kruijswijk niet naar Tour de France

Jumbo-Visma-renner Steven Kruijswijk niet naar Tour de France

Jumbo-Visma-renner Steven Kruijswijk niet naar Tour de France
20-08-2020 10:30 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Steven Kruijswijk moet later deze maand wegens een blessure afzien van deelname aan de Tour de France. Dat maakten de renner en zijn ploeg Jumbo-Visma donderdagochtend bekend.

"Helaas zijn de gevolgen van mijn val in Critérium du Dauphiné wat ernstiger dan gehoopt. Tot mijn grote teleurstelling kan ik door een schouderbreukje niet deelnemen aan de Tour", meldt Kruijswijk, die afgelopen jaar als derde eindigde in de Ronde van Frankrijk. Hij kwam zaterdag ten val in de vierde etappe van Critérium du Dauphiné en haalde de finish niet.

De 33-jarige Kruijswijk richt zich nu op de Giro d'Italia, die begin oktober van start gaat. "Ik ga nu aan mijn herstel werken en de Giro wordt mijn nieuwe doel. Ik wens het team veel succes in de Tour", aldus Kruijswijk. De Tour begint op 29 augustus in Nice.

"Steven heeft alles gedaan wat hij kon in de afgelopen maanden om in topvorm aan de start van de Tour te verschijnen", aldus ploegleider Merijn Zeeman. "Maar topsport kan hard zijn. Het is een grote teleurstelling dat we ons plan niet kunnen uitvoeren."

Kruijswijk wordt vervangen door de Noor Amund Grøndahl Jansen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions