Transport Online - Recordaantal coronabesmettingen Spanje sinds einde lockdown

Recordaantal coronabesmettingen Spanje sinds einde lockdown

Recordaantal coronabesmettingen Spanje sinds einde lockdown
19-08-2020 18:52 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

MADRID - Spanje telt een recordaantal nieuwe coronabesmettingen sinds het einde van de strikte coronamaatregelen eind juni. Het afgelopen etmaal zijn 3715 gevallen geteld.

Na het beëindigen van de lockdown begon het aantal nieuwe corona-infecties geleidelijk te stijgen. De laatste tijd gaat het steeds sneller. De Spaanse autoriteiten zagen zich al gedwongen een deel van de versoepelingen terug te draaien en nieuwe beperkingen af te kondigen.

Alle discotheken en nachtclubs zijn weer gesloten. Restaurants en bars mogen open blijven, maar moeten voortaan elke nacht om 1.00 uur dicht. Ook is het roken in buitenruimtes aan banden gelegd als het onmogelijk is op veilige afstand te blijven.

De Nederlandse overheid adviseert uitsluitend noodzakelijke reizen te ondernemen naar onder meer Madrid, Barcelona en bekende vakantie-eilanden als Mallorca en Ibiza. Duitsland deed heel Spanje in de ban, behalve de Canarische Eilanden.

Frankrijk meldt een recordaantal nieuwe besmettingen sinds mei. De afgelopen 24 uur werden 3776 gevallen geregistreerd. De afgelopen maanden bleef het dagelijkse aantal steeds onder de 3000, behalve vorig weekeinde met twee keer iets meer dan 3000 infecties.

Om een tweede coronagolf in de kiem te smoren verplicht de Franse regering het dragen van een mondkapje op de meeste werkplekken vanaf 1 september. Thuiswerken geniet nog steeds de voorkeur. De regering stond onder druk om de maatregel op tijd in te voeren, omdat de zomervakantie binnenkort afloopt.

De Franse brandhaarden zijn de grote steden Parijs en Marseille en hun omgeving. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag adviseert voor de hoofdstad en voor de regio Marseille (Bouches-du-Rhône) alleen noodzakelijke reizen, dus geen vakanties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions