Clicky


Eerste van twee nieuwe FH460 4x2 LNG trekkers voor Zeeman

Eerste van twee nieuwe FH460 4x2 LNG trekkers voor Zeeman
19-08-2020 16:37 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen vrijdag is door Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn de eerste van twee nieuwe Volvo FH460 4x2 LNG trekkers geleverd aan Zeeman.

Na een uitvoerige testperiode eind vorig jaar waaruit is gebleken dat de Volvo LNG trekker(s) zonder enige problemen toepasbaar zijn in de binnen- en buitenlandse ritten naar onder andere Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg is door Zeeman besloten de demo-inzet te bekrachtigen met de opdracht voor levering van twee FH460 LNG trekkers.

Zeeman kiest hiermee bewust voor duurzamer transport waarbij de Volvo FH LNG direct voor 20% kleinere CO2-voetafdruk zorgt. Met de mogelijkheid om ook op Bio-LNG te rijden betekent dat zelfs een reductie van 100 procent.

LNG (Liquefied Natural Gas) is een van de snelst groeiende energiebronnen en is op dit ogenblik de schoonste fossiele brandstof.

In 1967 opende Jan Zeeman zijn eerste Zeeman winkel in Alphen aan den Rijn. Een supermarkt met kleding en textiel voor lage prijzen was destijds een revolutionaire gedachte. Door efficiënt te organiseren en groot in te kopen, lukte het Zeema dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs aan te bieden. De formule sloeg aan en vanaf 1974 groeide het bedrijf door een aantal grote overnames nóg harder. Met de overname van Brons in 1980 werd Zeeman in één klap de grootste textieldiscounter van Nederland. Inmiddels is Zeeman uitgegroeid tot één van de grootste textielsupers van Europa met 1.285 vestigingen in zeven landen.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions