Clicky

 KNVB bevestigt vertrek Koeman, Lodeweges voorlopig bondscoach

KNVB bevestigt vertrek Koeman, Lodeweges voorlopig bondscoach
19-08-2020 12:03 | Sport | auteur ANP

ZEIST - De KNVB heeft het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach woensdag bevestigd. De oud-international wordt later op de dag bij FC Barcelona gepresenteerd. Assistent-coach Dwight Lodeweges neemt voorlopig de taken van Koeman over en zit mogelijk ook als eindverantwoordelijke op de bank als Oranje begin september in de Nations League tegen Polen en Italië speelt.

"Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn. De afgelopen twee en een half jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen. Ik kijk met trots terug op wat we samen in die periode hebben bereikt. Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd. Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden", aldus Koeman in een persbericht van de KNVB.

Al eerder interesse

Koeman (57) was sinds februari 2018 in dienst bij de KNVB. Onder zijn leiding speelde Oranje twintig wedstrijden. Nederland bereikte de finale van de Nations League en plaatste zich voor het Europees kampioenschap. Dat toernooi werd vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld tot de zomer van 2021. FC Barcelona polste Koeman in januari ook al als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde, maar toen ging hij daar niet op in.

"We betreuren de beslissing van Ronald, maar respecteren zijn keuze. In de periode dat Ronald bondscoach is geweest heeft hij zeer goede resultaten met het Nederlands elftal geboekt. Hij heeft Oranje weer kleur op de wangen gegeven, na een aantal moeizame jaren. En daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. De spelersgroep heeft zich ondertussen geweldig ontwikkeld, wat dat betreft kunnen we verder op de ingeslagen weg", aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Oranje komt eind augustus bij elkaar om zich voor te bereiden op de wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Beide duels in de Nations League zijn in de Johan Cruijff ArenA. "Assistent-trainer Dwight Lodeweges zal fungeren als interim-bondscoach, tot de KNVB een opvolger voor Ronald Koeman heeft benoemd", aldus de voetbalbond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats