Transport Online - Explosie bij huis van gemeenteraadslid Ralph Castricum [+foto]

Explosie bij huis van gemeenteraadslid Ralph Castricum

Explosie bij huis van gemeenteraadslid Ralph Castricum [+foto]
19-08-2020 10:37 | Binnenland | auteur ANP

CASTRICUM - Bij het huis van een gemeenteraadslid van Castricum heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsgevonden. Dat meldde het raadslid, Ralph Castricum, op Twitter. Hij is de fractievoorzitter van de partij Forza! Castricum.

"Zojuist een zware aanslag op mijn woning", twitterde Castricum. "Ik ben ongedeerd. Politie is bezig met forensisch onderzoek. Ben hier helemaal kapot van."

Burgemeester Toon Mans van de gemeente Castricum liet weten dat het huis door de explosie aanzienlijke schade heeft opgelopen. "Ik schrok enorm van dit bericht. Ik heb een dergelijk incident nog nooit eerder meegemaakt als burgemeester", aldus Mans in een verklaring. "Ik heb ook direct contact gezocht met het raadslid. Gelukkig is hij ongedeerd en verblijft hij op een veilige plek. Ik kan me voorstellen dat buurtbewoners ook enorm zijn geschrokken en leef enorm met ze mee."

Mans benadrukte dat de oorzaak van de ontploffing nog onbekend is. Hij heeft voor woensdagmiddag de driehoek (naast de burgemeester, de politiechef en officier van justitie) bijeengeroepen voor overleg over de explosie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions