Clicky

 
Transport Online - Halsema scherpt toezicht aan op naleving coronamaatregelen

Halsema scherpt toezicht aan op naleving coronamaatregelen

Halsema scherpt toezicht aan op naleving coronamaatregelen
18-08-2020 20:50 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema scherpt toezicht op horeca en zalencentra aan. Zo krijgen ondernemers nog maar één waarschuwing in plaats van twee als ze de regels overtreden en kan bij excessen worden overgegaan tot onmiddellijke sluiting voor maximaal vier weken. Dat zei Halsema dinsdag tijdens een persconferentie op het stadhuis.

Ook zinspeelde de burgemeester op een mogelijke laatste sluitingstijd voor de horeca om middernacht of eerder met een zogenoemde venstertijd als het aantal besmettingen de komende tijd niet afneemt. Dat betekent dat er geen nieuwe bezoekers meer worden toegelaten na een bepaalde tijd.

Er komt verder een meldplicht voor zalencentra. Zij moeten bij de gemeente feesten en partijen van honderd of meer personen bekendmaken. Ook worden er steekproefsgewijs controles uitgevoerd op naleving van de registratieplicht in de horeca.

Daarnaast komt er een verbod op geluidsversterkers in de buitenruimte om spontane feesten te voorkomen.

De Bijenkorf

Eerder dinsdagavond werd al bekend dat De Bijenkorf in Amsterdam de deuren voorlopig moet sluiten. Volgens de veiligheidsregio zijn meerdere medewerkers van het warenhuis op verschillende afdelingen en verdiepingen positief getest op het coronavirus. Een aantal van hen was aan het werk toen zij besmettelijk waren. Iedereen die recent bij De Bijenkorf in Amsterdam was en klachten heeft, wordt dringend geadviseerd zich te laten testen.

De veiligheidsregio trof de afgelopen tijd al een reeks maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo geldt er in bepaalde gebieden eenrichtingsverkeer, moeten mensen op vijf drukke plekken mondkapjes dragen en is er een verbod op alcohol in winkels op de Wallen.

Halsema zei te hopen dat verdergaande maatregelen niet nodig zijn, zoals een sluitingstijd voor de horeca, het sluiten van zalencentra, het beperken van de passagiersvaart of het verder ontmoedigen van toeristen om naar de hoofdstad te komen. Wanneer ze hier wel toe moet besluiten, is volgens de burgemeester nog niet te zeggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden