Transport Online - Eigenaren van plezierboten op de bon

Eigenaren van plezierboten op de bon

Eigenaren van plezierboten op de bon
18-08-2020 10:54 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Op de Nederlandse wateren zijn afgelopen weekeinde flink wat bekeuringen uitgedeeld. Op de Maas, de Nederrijn en de Lek werden 80 controles gehouden. In 53 gevallen leidde dat tot een proces-verbaal, in 15 gevallen tot een waarschuwing, maakte Rijkswaterstaat bekend.

Het ging onder meer om het ontbreken van een vaarbewijs, zwemmen in de vaargeul bij sluizen en het niet gebruiken van een dodemanskoord, waarmee een motor automatisch afslaat als de gebruiker valt of onwel wordt. Ook werden schippers aangesproken op het staand en zonder reddingsvest besturen van een snel vaartuig. De controles werden gehouden met patrouillevaartuigen, rhib’s (snelle motorboten) en waterscooters.

"Zeker nu veel Nederlanders de vakantie in eigen land vieren, is het varen op water ontzettend populair. Maar dat moet wel veilig gebeuren. Dat er verkeersregels op het water zijn, wordt nogal eens vergeten. Bereid je dus goed voor, voor je eigen veiligheid maar ook die van andere waterliefhebbers", zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen