Clicky

 
Transport Online - Dinsdag persconferentie over corona met Rutte en De Jonge

Dinsdag persconferentie over corona met Rutte en De Jonge

Dinsdag persconferentie over corona met Rutte en De Jonge
17-08-2020 18:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge houden dinsdagavond om 19.00 uur een persconferentie over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, bevestigt een woordvoerder. Het is de tweede persconferentie over corona in twee weken. De laatste daarvoor was op 24 juni.

Het kabinet kwam twee weken geleden vervroegd terug van reces vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. Rutte zei toen tijdens een persconferentie dat het virus bezig was met "een gevaarlijke opmars".

Hij en De Jonge kondigden nieuwe maatregelen aan, waaronder de verplichting tot het achterlaten van contactgegevens bij horecagelegenheden en de mogelijkheid om horeca en pretparken voor twee weken te sluiten als blijkt dat er mensen besmet zijn geraakt. Ook werd bekend dat de GGD reizigers uit landen met een oranje reisadvies zou controleren of die zich aan de twee weken thuisisolatie houden.

Mankracht

Een dag later bleek dat de GGD'en in Amsterdam en Rotterdam te weinig mankracht hadden om de grote aantallen bron- en contactonderzoeken uit te voeren, en ze daarom genoodzaakt waren de onderzoeken af te schalen. Het leidde tot grote zorgen in de Tweede Kamer, zo werd duidelijk tijdens het coronadebat van afgelopen week.

Ook het plan voor een quarantaineplicht voor iedereen die tijdens een bron- en contactonderzoek in beeld komt, kon rekenen op zware kritiek. Afgezien van het CDA stemden alle partijen voor een motie om dit plan niet door te voeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions