Clicky

 
Transport Online - Kans op gevaarlijk of extreem weer in aantal provincies

Kans op gevaarlijk of extreem weer in aantal provincies

Kans op gevaarlijk of extreem weer in aantal provincies
16-08-2020 18:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 18:50 uur] Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Brabant en nu ook Zuid-Holland de zogeheten code oranje uitgeroepen voor de komende uren omdat er onweersbuien kunnen voorkomen, lokaal met hagel (stenen van 2 tot 4 cm). Ook bestaat kans op windstoten tot 75 kilometer per uur en kan er mogelijk veel regen vallen in korte tijd, meldt het weerinstituut.

Code oranje betekent in de woorden van het KNMI: wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn.

Elders in het land is nog steeds code geel van kracht, zoals dat heet. Daar kunnen in de middag en avond ook onweersbuien zijn, ook met mogelijk hagel en windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur. Code geel betekent: wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is.

In Limburg stonden in onder meer Brunssum zondagmiddag al straten blank. Ook waaiden veel takken van bomen.

De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26 graden in het Waddengebied tot 31 graden in het oosten en zuidoosten. Het KNMI rekent op nog enkele warme nachten. Vanaf woensdag gaat het af en toe regenen. Na zondag 23 augustus wordt het wisselvallig weer, met normale temperaturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden