Clicky


Eigenaar Appelhof: bandje lijkt wel een Jodenster dus doe maar af

Eigenaar Appelhof: bandje lijkt wel een Jodenster dus doe maar af
15-08-2020 16:47 | Coronavirus | auteur ANP

FORMERUM - Jongeren die op de populaire jongerencamping Appelhof op het eiland Terschelling verblijven krijgen het advies hun campingbandje af te doen. "Ze mogen nergens meer zitten, ze mogen het zwembad niet in", aldus eigenaar Geert van Dieren. Hij heeft een briefje opgehangen met de tekst: "Als jullie willen mogen jullie je bandje wel verwijderen... zo voorkom je dat je misschien op bepaalde plekken op Terschelling geen toegang meer krijgt. (Mocht men dan wel vragen wat jullie verblijfplaats is dan kun je zeggen dat je een huisje huurt)."

"Het lijkt wel een Jodenster geworden, en dat is niet de bedoeling hè, maar zo voelt het." Op social media wordt wisselend gereageerd op het briefje van Van Dieren. Sommige mensen spreken er schande van. Anderen hebben juist wel begrip voor de suggestie die hij doet.

De camping moet maandag om 12.00 uur de deuren sluiten omdat er jongeren op de camping hebben gezeten die na thuiskomst positief zijn getest op het coronavirus. Het ging om acht jongeren. Daarom is in de buurt van de camping een speciale testlocatie neergezet. Die is ook bedoeld voor andere toeristen en voor bewoners van het eiland met klachten.

In de afgelopen dagen zijn zo'n vijfhonderd mensen daar getest op het coronavirus. Dat heeft tot nu toe één nieuw geval aan het licht gebracht, maar het is niet bekend of dit ook een campinggast was.

Zaterdag worden opnieuw mensen getest. Er staan volgens Van Dieren nog ongeveer 300 jongeren op de camping. De uitslagen van hun testen zijn nog niet bekend. Jongeren die negatief zijn getest, kunnen met de veerboot naar Harlingen. Mensen die wel besmet zijn, worden met apart vervoer naar het vasteland gebracht.

Van Dieren zegt dat iedereen op het eiland boos is. Hij zegt dat voortijdig dichtgaan - hij zou nog twee weken open zijn - een financiële strop betekent. Maar hij moest wel dichtgaan, zegt hij: "Je moet wel, je kunt niet meer anders dan dicht."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions