Transport Online - Veel belangstelling voor stille tocht Bas van Wijk

Veel belangstelling voor stille tocht Bas van Wijk

Veel belangstelling voor stille tocht Bas van Wijk
14-08-2020 19:14 | Binnenland | auteur ANP

BADHOEVEDORP - Vele tientallen belangstellenden hebben zich verzameld bij voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp voor de stille tocht voor Bas van Wijk (24), die zaterdag 8 augustus werd doodgeschoten in Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. De tocht is om 19.00 uur van start gegaan.

Alleen familieleden en vrienden van Van Wijk lopen mee in de stille tocht. De organisatie heeft belangstellenden gevraagd langs de route te gaan staan in plaats van mee te lopen, in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De deelnemers aan de tocht zullen onder andere door de Egelantierstraat lopen, langs het huis waar Bas heeft gewoond. De tocht zal ook weer eindigen bij Pancratius.

De familie heeft gezegd dat iedereen met een hart voor Bas welkom is, maar heeft benadrukt dat de stille tocht niet bedoeld is als politiek statement. Mensen die toch een statement willen maken kunnen zondag naar de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam gaan, aldus de persverklaring. In die verklaring benadrukken de organisatoren van de stille tocht dat de tocht volledig los staat van de demonstratie zondag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions