Clicky

 
Transport Online - Taakstraf voor Helmonder die Roemeense vrachtwagenchauffeur doodreed

Taakstraf voor Helmonder die Roemeense vrachtwagenchauffeur doodreed

Taakstraf voor Helmonder die Roemeense vrachtwagenchauffeur doodreed
13-08-2020 14:49 | Transport | auteur ANP

DEN BOSCH - Een 32-jarige man uit Helmond die in oktober 2018 op de Leenderweg in Eindhoven een voetganger doodreed, is donderdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot taakstraffen van in totaal negentig uur en een jaar rijontzegging. Het slachtoffer, een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roemenië, liep in de berm toen hij door de Helmonder werd geschept. Die was vervolgens - naar eigen zeggen in paniek - in zijn bestelauto doorgereden en meldde zich pas later bij de politie.

Het Openbaar Ministerie wilde de man veroordeeld zien voor een verkeersmisdrijf. Maar de rechtbank dacht daar anders over, ook al reed de Helmonder te hard en lette hij niet goed op. Volgens de rechtbank had hij maar een kort moment niet opgelet. Hij reed weliswaar 70 kilometer in plaats van 50, maar hij kwam van een weg waar 70 kilometer is toegestaan en had nog maar net het bord van de bebouwde kom gepasseerd. Bovendien liep de voetganger vlak langs de weg in de berm, waar je dat niet verwacht omdat dat verboden is. Verkeersfouten en geen verkeersmisdrijf, oordeelde de rechtbank.

Dit ongeval kent alleen maar verliezers, meent de rechtbank. Het ongeval had fatale gevolgen voor het slachtoffer en ernstige gevolgen voor zijn nabestaanden. Ook de bestuurder heeft dit verkeersongeval niet gewild, de ernstige gevolgen hebben een grote impact op hem. Met deze overwegingen heeft de rechtbank bij het bepalen van de strafmaat rekening gehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden