Clicky

 
Transport Online - IATA waarschuwt voor schade luchtvaart door quarantaineregels

IATA waarschuwt voor schade luchtvaart door quarantaineregels

IATA waarschuwt voor schade luchtvaart door quarantaineregels
13-08-2020 12:29 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Grensbeperkingen en quarantainemaatregelen zullen de economische schade voor de luchtvaartsector alleen maar verergeren. Daarvoor waarschuwt de internationale luchtvaartorganisatie IATA andermaal. Sinds medio juni is in alle ramingen van de IATA sprake van een verslechtering van de situatie.

Volgens de IATA is het aantal vluchten op de Europese markt de afgelopen maanden toegenomen, mede door heropening van de grenzen. Maar nog altijd ligt het aantal vluchten zo'n 50 procent onder het gebruikelijke aantal vliegbewegingen. De prognose is verder dat qua passagiers dit jaar sprake zal zijn van een daling met 60 procent.

De IATA benadrukt dat de tweede golf van de pandemie de vooruitzichten voor de sector op de korte termijn vertroebelen. Daarbij wordt ook op de wereldwijde economische impact gewezen. Volgens de IATA zullen de passagiersaantallen van vorig jaar pas tegen 2024 weer worden gehaald.

Doordat het herstel niet verloopt zoals oorspronkelijk gehoopt, neemt het negatieve effect op de werkgelegenheid in de sector toe. De IATA meldt dat ruim 7 miljoen banen op de tocht staan in Europa. In juni vreesde de IATA nog voor 6 miljoen banen.

Het is volgens de IATA van vitaal belang dat regeringen en het bedrijfsleven samenwerken om een geharmoniseerd plan voor de heropening van de grenzen op te stellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden