Transport Online - Ook Port of Antwerp verwelkomt HMM containerreus

Ook Port of Antwerp verwelkomt HMM containerreus

Ook Port of Antwerp verwelkomt HMM containerreus
13-08-2020 11:48 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - De containerreus 'HMM Gdansk' komt op 14 augustus aan in Antwerpen. De HMM Gdansk is een zusterschip van de HMM Algeciras, de zeereus die in juni voor nieuwe records zorgde in de haven van Antwerpen. Met 23.964 teu is de HMM Gdansk het tweede grootste containerschip ooit in de haven van Antwerpen.

Verwachte aankomst van het schip, dat vanuit Hamburg komt, is 14 augustus om 5u 's ochtends, waarna het richting Noordzeeterminal geloodst zal worden om daar rond de vroege middag (11/12u) aan te meren.  Op 16 augustus 's ochtends vroeg vertrekt het schip naar het Verenigd Koninkrijk.

"Zulke recordaanlopen spreken tot de verbeelding. Ze tonen aan dat Port of Antwerp de grootste containerschepen kan blijven ontvangen. Onze recente halfjaarcijfers bevestigen dat de containeroverslag, ondanks geschrapte afvaarten omwille van Corona, vrij stabiel blijft met een lichte stijging van +0,4% in TEU ten opzichte van januari-juni 2019", zegt havenschepen Annick De Ridder.

"We verwachten geen massa’s kijklustigen, maar alle havenliefhebbers en shipspotters kunnen vanop de oevers mooie foto’s maken. Omwille van Corona organiseren we deze keer geen publieksevent", vervolgt Barbara Janssens, woordvoerster.

(NB: Op de foto de HMM Algericas, het zusterschip van de HMM Gdansk)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen