Clicky

 
Transport Online - TUI krijgt nog eens 1,2 miljard euro hulp van Duitse overheid

TUI krijgt nog eens 1,2 miljard euro hulp van Duitse overheid

TUI krijgt nog eens 1,2 miljard euro hulp van Duitse overheid
12-08-2020 20:00 | Coronavirus | auteur ANP

HANNOVER - Reis- en luchtvaartorganisatie TUI ontvangt nog eens 1,2 miljard euro aan noodleningen van de Duitse overheid. De hulp moet het reisconcern verzekeren van voldoende financiële ruimte voor het geval de coronapandemie het internationale toerisme voor een langere periode dwarszit.

TUI heeft een akkoord gesloten over de verruiming van een kredietfaciliteit van de Duitse staatsbank KfW met ruim 1,05 miljard euro. In april verkreeg de touroperator al een lening van 1,8 miljard euro van deze bank.

In samenhang met het nieuwe krediet geeft TUI 150 miljoen euro aan converteerbare obligaties uit aan een Duits overheidsfonds voor economische steun in de coronacrisis. Als al deze schuldpapieren worden omgezet in aandelen, zou dat goed zijn voor een belang van 9 procent.

TUI leed in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat liep tot eind maart, een verlies van 740,5 miljoen euro door de coronacrisis. Dat was ruim het viervoudige van het verlies een jaar eerder. Het concern sprak van de "zwaarste crisis ooit" en kondigde aan tot 8000 banen te schrappen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions