Clicky


Drie doden door treinongeluk Schotland

Drie doden door treinongeluk Schotland [+foto&video]
12-08-2020 13:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR | redactie

ABERDEEN - [update 19:27 uur] Bij de ontsporing van een passagierstrein in het noordoosten van Schotland zijn drie doden gevallen, onder wie de machinist. Zes personen raakten gewond, meldt de politie. De treindienst daar wordt uitgevoerd door de particuliere firma Abellio Scotrail, een dochteronderneming van de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Het ongeluk in de buurt van de havenstad Stonehaven gebeurde waarschijnlijk door een aardverschuiving in het dal waar de trein reed. In het gebied had het hevig geregend met wateroverlast tot gevolg. Meerdere rijtuigen zouden zijn gekanteld. Reddingsploegen hadden volgens Britse media moeite de afgelegen plek van de ontsporing te bereiken.

De trein was onderweg van Aberdeen naar Glasgow.

De NS heeft zijn medeleven betuigd. "We zien verschrikkelijke beelden van het treinongeval dat bij Stonehaven plaatsvond. Op dit moment is nog veel onduidelijk over de toedracht. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun geliefden. Namens alle NS’ers wil ik mijn medeleven betuigen aan de betrokken reizigers en de collega’s in Schotland", aldus NS-baas Roger van Boxtel.