Bedrijfsleven opgetogen over plannen bereikbaarheid Eindhoven

Bedrijfsleven opgetogen over plannen bereikbaarheid Eindhoven
26-02-2010 15:49 | Algemeen | auteur de redactie
EINDHOVEN - De Provincie Noord-Brabant heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de toekomstige oost-west verbinding van de Ruit Eindhoven in de buurt van het Wilhelminakanaal komt te liggen. Volgens het bedrijfsleven, verenigd in EVO, TLN, BZW, MKB en de Kamer van Koophandel, zet de regio hiermee een belangrijke stap op weg naar een betere bereikbaarheid rondom Eindhoven.

De bereikbaarheid van de Regio Zuidoost Brabant staat al jaren onder druk. Met de voltooiing van de Randweg Eindhoven in de loop van 2010 krijgt de regio weer even lucht. Om ook voor de toekomst de bereikbaarheid te regelen, is het compleet maken van de ruit rond de stad noodzakelijk.

Volgens EVO, TLN, BZW, MKB en de Kamer van Koophandel geven de Provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven terecht de voorlopige voorkeur aan de optie langs het Wilhelminakanaal. Eerder hadden bedrijfsleven en natuur- en milieuorganisaties al aangegeven achter zo’n oplossing te staan.

Samen met opwaardering van de N279 ontstaat een betrouwbaar wegennet voor zowel regionaal, nationaal als internationaal verkeer. De economische schade voor het bedrijfsleven als gevolg van opstoppingen kan na aanleg van deze infrastructuur aanzienlijk worden teruggedrongen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden