Transport Online - 155 kilo cocaïne tussen lading bevroren kip gevonden bij transportbedrijf

155 kilo cocaïne tussen lading bevroren kip gevonden bij transportbedrijf

155 kilo cocaïne tussen lading bevroren kip gevonden bij transportbedrijf
12-08-2020 11:53 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRIEBERGEN/DE LIER - De politie heeft dinsdag 4 augustus bij een bedrijf in De Lier 155 kilo cocaïne ontdekt in een partij bevroren kippenvlees. De lading was bestemd voor Groot-Brittannië, meldt de politie woensdag.

Tijdens een controle door medewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid trokken vier pallets met dozen met bevroren kip zijn aandacht. De pallets waren bestemd voor Groot-Brittannië en het viel op dat de dozen slecht op de pallets waren geladen. Bovendien leek het of een aantal dozen was opengemaakt en daarna opnieuw dichtgeplakt.

Een speurhond kwam ter plaatse en nadat deze bij een pallet aansloeg werd een doos opengemaakt. De hond had het goed geroken want daarin trof de politie enkele, in plastic gewikkelde, pakketten aan. De inhoud  bleek na een test cocaïne te zijn. Nadat alle dozen werden opengemaakt bleef de teller op 155 pakketten van 1 kilo cocaïne staan.

De lading is in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de bestemming van de lading. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het transportbedrijf was blij met de ontdekking. Waren de verdovende middelen bijvoorbeeld in Groot-Brittannië tijdens het transport ontdekt, dan was hun chauffeur zwaar in de problemen gekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen